Klant

Gemeente Deventer

Omschrijving

De website deventer.nl was al enige tijd in de lucht en in de loop der jaren is de website, en dan met name de homepage, aardig vol geraakt met nieuws, evenementen, links en banners waardoor de bezoeker niet eenvoudig bij zijn informatie terecht kwam. De wens is om de website overzichtelijker en rustiger te maken en het navigeren te vereenvoudigen met behoud van de vernieuwde huisstijl en de elementen. Daarbij moet de website voldoen aan de wettelijk bepaalde toegankelijkheids-eisen.

Wat we hebben gedaan

Samen met de gemeente Deventer hebben we onderzoek gedaan naar het bezoekersgedrag op de website en het zoekgedrag op en het verkeer via Google. Daarmee hebben we de informatiebehoefte van de bezoekers in kaart kunnen brengen. Daar hebben we de navigatiestructuur op aangepast en de onderwerpen (diensten) waar het meest behoefte aan is op de homepage ingedeeld als toptaken. Toptaken zijn dus de onderwerpen die voor de bezoekers en binnen de dienstverlening van de gemeente Deventer het meest van belang zijn. Dit zorgt voor een heldere site waar de bezoeker zijn informatie snel en eenvoudig kan vinden.

Naast de toptaken hebben we dit doel ook bereikt door de traditionele, lineaire navigatie te laten vervallen en te vervangen door een intelligent zoeksysteem en een helder, alfabetisch overzicht. Op deze manier vindt de bezoeker zijn informatie snel een eenvoudig via het zoeksysteem, of in maximaal 3 kliks de A-Z.

Het ontwerp van de website sluit aan op de vernieuwde huisstijl van de gemeente Deventer en met het oog op webtoegankelijkheid en kleurcontrast, is er een aantal kleuren toegevoegd aan het kleurpalet van de huisstijl.

Onderdelen

Onderzoek gebruikersgedrag, functioneel ontwerp, UX design, webdesigen, webtoegankelijkheid

 

Ga naar de website