zutphen.jpg

Klant

Gemeente Zutphen

Omschrijving

Tijdens de eerste corona lockdown in maart 2020 hebben we meegedaan aan een pitch voor de ontwikkeling van een nieuwe website voor de gemeente Zutphen en deze hebben we gewonnen! (ondanks de onwennige video-call aan de keukentafel) De wens was om binnen relatief korte tijd een nieuwe website (en themawebsites) in gebruik te nemen, waarbij een vereiste was om gebruik te willen maken van een cms waarbij samenwerking met andere gemeenten mogelijk is, met een nieuwe inrichting en andere vormgeving dan de bestaande website.

Wat we hebben gedaan

Samen met de gemeente Zutphen hebben we onderzoek gedaan naar het gedrag van de bezoekers op de website (maar ook via zoekopdrachten in Google) en daarmee de informatiebehoefte kunnen vaststellen. Aan de hand daarvan hebben we de homepage ingedeeld in toptaken die voor de bezoeker en de dienstverlening van de gemeente Zutphen het meest voor de hand liggen.

De traditionele, lineaire navigatie hebben we vaarwel gezegd en daarvoor in de plaats hebben we een slim zoeksysteem ontwikkeld: Tijdens het typen van de zoekopdracht, draagt het systeem suggesties aan. Hierbij houdt het systeem ook rekening met synoniemen.
Alle pagina’s zijn onderverdeeld in thema’s, die te vinden zijn in een overzicht van A tot Z. Iedere pagina is te vinden via het zoeksysteem, of in maximaal 3 kliks de A-Z. De website hebben we onderworpen aan een bezoekerspanel waar deze eenvoudige maar doeltreffende manier van navigeren erg gewaardeerd werd.

Voor de vormgeving van de website is de huisstijl van de gemeente Zutphen leidend. Om de website qua kleurcontrast te laten voldoen aan de eisen voor webtoegankelijk, hebben we een aanvullend kleurenpalet geadviseerd en toegevoegd aan de huisstijl. Aangezien veel gemeenten met open source CMS Drupal werken en op die manier samenwerking mogelijk is, hebben we de website in Drupal ontwikkeld.

Onderdelen

Gebruikersonderzoek, UX design, toptaken, webtoegankelijkheid / toegankelijkheidsverklaring, grafisch ontwerp, webdesign, webdevelopment, Drupal websites voor gemeenten, gemeentewebsite

Ga naar de website