Klant

Etty Hillesum Lyceum

Omschrijving

Etty Hillesum Lyceum is een organisatie voor voortgezet onderwijs in Deventer waar vijf scholen onder vallen: Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke/Leerroute Het Corberic en Het Vlier. Elke school heeft een eigen gebouw met een eigen sfeer. Met eigen lesprogramma’s, activiteiten buiten de school en eigen docenten en medewerkers. De website was al enige tijd online (sinds 2015) en aanvankelijk ingestoken als puur informatief. Dit sloot niet meer aan bij de vernieuwde strategie van het Etty Hillesum Lyceum: In de communicatie wil men steeds meer en zo veel mogelijk de autoriteit-, beleving- en ambassadeursstrategie toepassen en dan zo dat de ouder en leerlingen naast tekstuele informatie (lezen) ook ervaren en beleven wat het Etty Hillesum Lyceum is en waar het voor staat.

Wat we hebben gedaan

In de vorige communicatiestrategie draaide het vooral om de hoofdsite ettyhillesumlyceum.nl als afzender en waren de scholen ondersgeschikt met een eigen mini-site/pagina op de hoofdsite. Na onderzoek bleek dat de beleving van de doelgroepen anders was: je gaat als leerling naar één school met een eigen opleidingsniveau, eigen leerlingen en een eigen gebouw dus een eigen identiteit en hebt in het dagelijkse dan niet zoveel te maken met de organisatorische koepel van het Etty Hillesum Lyceum. We hebben er dan ook voor gekozen om elke school apart te profileren en beter in de markt te zetten door hun eigen sterke kanten (unique selling points) en sfeer prominent op de website te zetten, ondersteund door 'succesverhalen' van leerlingen, ouders en docenten van de school. Zij dragen uit dat ze trots zijn op de school en zijn in tekst en beeld ambassadeur van de school. Elke school heeft nu zijn eigen website met eigen herkenbare uitstraling en sfeer zonder de herkenbaarheid van de koepel te verliezen.

In samenwerking met BLOOS hebben we de herkenbare huisstijl uitgebreid voor gebruik op het web.

Onderdelen

Concept, strategie, identiteit, marketingadvies, huisstijl, illustraies, UX design, webdesign, webdevelopment Joomla! Open Source CMS

etty hillesum lyceum portfolio 1

Ga naar de website

etty hillesum lyceum portfolio het stormink 2

Ga naar de website

 

etty hillesum lyceum de marke portfolio 3

Ga naar de website

etty hillesum lyceum het corberic portfolio 4

Ga naar de website

etty hillesum lyceum de boerhaave portfolio 5

Ga naar de website

etty hillesum lyceum arkelstein portfolio 6

Ga naar de website

etty hillesum lyceum het vlier portfolio 7

Ga naar de website